Hoi allemaal,

Super leuk dat jullie een kijkje nemen op mijn website. Graag wil ik wat meer over mezelf vertellen.

Ik ben Sissi Kooijman-Choulis en geboren op 20 juli 1983 te Hoorn.

Het gezin waarin ik ben opgegroeid bestond uit mijn Mama, Papa en later kwam er nog een Zusje en Broertje bij.

Al vanaf kleins af aan voelde ik me aangetrokken tot muziek, ook was ik altijd aan het zingen en dansen.

Mijn ouders hadden een eigen kassenbedrijf, waarin ze Alstroemeria’s kweekten, dat zijn snijbloemen. Ze waren daar erg druk mee. Vaak ging ik met ze mee, lekker ravotten door de kassen. Maar dat kon lang niet altijd en dan paste mijn opa op mij.

Mijn lieve Opa, Engelbertus Luiken, zat in het West Fries Mannenkoor en had een prachtige stem. Hij was het, die muziek bij mij met de paplepel heeft binnen gebracht. Samen zongen we de mooiste liedjes en hadden we de grootste lol.

Ik was pas 3 jaar en schrijven kon ik nog niet, maar toen bedacht ik al eigen teksten op melodieën.

Vaak ging ik zogenaamd optreden, met een zelf gemaakte microfoon van keukenrol en aluminiumfolie. Ik stond dan klaar in de gang en Opa riep dan luid, mag ik een daverend applaus want hier komt Sissi ! Dan kwam ik de woonkamer in en gaf ik een huiskamerconcert en genood van het entertainen.

Ja, Opa zag toen volgens mij al een echte artiest in mij. Hij was super trots op me en ik op hem.

Toch was niet alleen mijn Opa muzikaal. Mijn moeder zong ook en zat ik een vrouwen popkoor. Ook mijn Oom, Piet Baalemans, was zeer muzikaal en bekend. Hij was de vocal, lead gitarist van de band De Spoetniks en hebben mogen optreden met Gerard Joling, Rene Froger, Marco Borsato en Lee Towers.

Een aantal jaar later ben ik op muziekles gegaan, 1 jaar blokfluit om de noten te leren lezen en daarna heb ik piano, orgel en keyboard gespeeld.

Toch was mijn grootste passie Zingen. De instrumenten rool ik in om deel te nemen aan een meisjeskoor, waarin ik surpraan werd. Ik heb daar veel ervaring in opgedaan en een zeer leuke tijd gehad, maar ik wilde meer.

Uiteindelijk ben ik in een bandje terecht gekomen. Ik als solo zangeres met de bandliederen om me heen. We speelden covers van de jaren 70’s, 80’s en 90’s en traden veel op in kleine cafés.

Uiteindelijk, door hoe mijn leven destijds verliep, ben ik gestopt met de band.
Zingen deed ik alleen nog thuis en van optreden kwam niks meer.

Ik ging studeren, werken en carrière maken. Toch brande er altijd een vlammetje in mijn hartje en wilde ik niks liever dan zingen, optreden en mensen entertainen en als het even kon daar mijn beroep van maken.

Toen er weer wat rust in mijn leven kwam, ben ik gaan schrijven. Gedichten, Poëzie en teksten voor nummers. Muziek kwam langzaam aan toch weer steeds dichter naar me toe.

Ben super dankbaar dat ik mijn grootste passie, liefde voor muziek en zingen, heb vast gehouden.

Heb inmiddels al 3 Singles uitgebracht, Lief kind van mij, Voel de zon weer in jou hart en Laat de liefde niet meer overgaan. De eerste 2 zelf geschreven en de laatste door Roy Otters. Ook mag ik met trots zeggen dat ik RadioNL ben binnen gekomen en sta ik met alle 3 de Singles in de Top 1000.

Ik blijf mezelf scherp houden en ontwikkelen op zanggebied. Heb een ontzettend goede zangcoach Ingrid Simons, zei is de bekende Voice van de jaren 90, zoals Rainbow in the Sky en no time to waste.

Helaas door Corona is optreden nu uitgesloten. Maar zodra het weer mag, kom ik met heel veel liefde, passie en plezier, live voor de mensen zingen.

Blijf me volgen en houd updates in de gaten op mijn website en al mijn andere social media, zoals Instagram, Facebook en YouTube.

Mijn nummers kun je downloaden, streamen en beluisteren op iTunes, Deezer, Spotify en andere Apps.